lørdag den 21. januar 2012

Tør du sælge dig selv på en ny måde?

Tør du sælge dig selv på en ny måde?
Af Karsten A. Krabbe

At søge job er jo grundlæggende et spørgsmål om sælge sig selv til en virksomhed. Og her spiller Janteloven igen ind: "Du skal ikke tro du ER noget!" Det er jo nærmest en dansk nationalsport at underdrive de ting, man kan.

Men du SKAL tro at DU er noget, når du skriver ansøgninger! Tro på, at DU har noget at tilbyde virksomheden..

Læs evt. "Den Positive Jantelov for Ledige"

Du skal sælge dig selv. Og på en sådan måde, at det vækker virksomhedens nysgerrighed for at få mere at vide om netop DIG!

Vi er sikkert mange, der har fulgt de regler for jobansøgninger, vi har fået på forskellige kurser eller af en jobcoach osv. Det har jo også den virkning, at et flertal af ansøgningerne er meget ens i udseende og indhold osv.

Hvem siger, at der kun må være ét foto i en jobansøgning. - Hvis du vil fortælle en historie med flere billeder, så gør det! Det kunne f.eks. være fotos fra forskellige jobssituationer i dit karriereforløb. Så længe det har relevans til din aktuelle jobansøgning, synes jeg det er en god idé.

Læs evt. 15 Tips og Tricks til Det 'Gode' Profilfoto

Du skriver, at du er rigtig god til at arbejde med f.eks. et dtp-program. VIS det i din ansøgning! Det er ikke nok at sige: "jeg er kreativ". VIS det i din ansøgning!

Du kan også linke til steder på Internettet, hvor du har lagt din Online-profil. Eller en PowerPoint-præsentation eller en video med dig selv.

Alt, hvad der (indenfor rimelighedens grænser) viser, de ting, som du er god til, kan være med til at bringe dig frem til jobsamtalen før de andre, der skriver mere traditionelle ansøgninger.

Overdriv ikke! Hvis du har optaget en video med dig selv, bør den ikke vare mere end højst et minut eller halvandet i sammenhæng med en jobansøgning.

Her er nogle andre artikler som måske vil inspirere dig:
Skriv en ansøgning som skiller sig ud fra de andres
12 Tips til din jobsøgning
»Jobsøgning er et fuldtidsjob« - eller er det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar