mandag den 16. januar 2012

Hjælp til matematik via Android-telefoner

Hjælp til matematik i skolen eller på arbejdspladsen via Android-telefoner.


En ny danskudviklet applikation til Android-telefoner gør matematik lidt lettere for elever og deres hjælpsomme forældre. App'en kan også bruges i erhvervslivet, hvis man ikke lige har sin computer eller avancerede lommeregner ved hånden.

Regneregler er et letforståeligt værktøj, hvor brugeren kan få en hurtig oversigt over formler eller regne på matematiske problemstillinger - med “regnemaskiner” - som viser mellemregninger og beskrivelser af, hvad der sker.

Alle forklaringer er let tilgængelige og forsøgt støvsuget for komplicerede beviser og svære udtryk - målet er, at alle skal kunne være med – uanset niveau.

“Regnemaskinerne” er lavet således, at de på pædagogisk vis giver både forklaringer og resultater, i modsætning til en almindelig lommeregner.
Hvis to brøker eksempelvis skal lægges sammen, vil man få at vide, hvad de enkelte brøker skal forlænges med, herudover selve regnestykket som forlænger og lægger sammen, og til sidst om resultatet kan forkortes, samt om det er en uægte brøk. Alle trin i regnestykket forklares, og det er næsten som at have en hjælpelærer ved siden af sig.

Andre af applikationens værktøjer kan give instruktioner i, hvordan man tegner en trekant med vinkelmåler, lineal og passer. Instruktionerne er trinvise med tegninger, så brugeren kan se, hvordan de enkelte delresultater og den færdige trekant skal se ud.

Der er tilmed et underholdende spil, så skoleelever kan træne den lille tabel. Det er som bekendt normalt udenadslære, der er ret kedeligt, men med spillet bliver det lidt sjovere.

Regneregler kan hentes gratis på Android Market, og den er finansieret af reklamer. Applikationen findes i både en dansk og en engelsk udgave.

Regneregler er udviklet af Site Project ApS, som er et lille IT-firma i Slagelse, der har specialiseret sig i gratis reklamefinansierede hjemmesider/applikationer, der giver stor værdi for brugerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar