onsdag den 25. januar 2012

DR Penge - Varme hænder risikerer at blive kolde

Varme hænder risikerer at blive kolde

25. jan. 2012 06.37 Penge  Skrevet af: Rikke Bondesen
Især nyuddannede bliver ramt af, at beskæftigelsen i det offentlige står i stampe eller falder.
Siden 2010 og genopretningspakken har offentlige besparelser betydet 17.000 færre i offentlig beskæftigelse, viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
- Det er de såkaldte varme hænder. Det er indenfor ældreplejen, det er skolelærere og vi kan også se en stor beskæftigelsesmæssige nedgang indenfor det pædagogiske område. Og vi må forvente forsat nedgang i den offentlige beskæftigelse ind i 2012, siger chefanalytiker Frederik I. Pedersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
I klemme
Og det bliver især dem der gik i gang med en uddannelse indenfor omsorgsområdet, da der blev råbt på flere varme hænder i 2008, der kommer i klemme, siger teamleder Dorte Kronborg, fra Arbejdsmarkedsstyrelsens specialfunktion for ligestilling.
- De hænger desværre i øjeblikket. Det er vigtigt at vi gør noget for at give dem et fodfæste på arbejdsmarkedet, og sørger for at de vedligeholder deres kompetencer. For der bliver brug for dem om 3-4 år, siger hun.
- Det er en langvarig proces at øge arbejdsudbudet. Så hvis de springer over i nogle andre fagområder, så kommer vi til at mangle dem om nogen år. Det er vigtig at hjælpe dem, siger Dorte Kronborg.
Læs også: Den offentlige beskæftigelse er tilbage på Nyrup-niveau (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar