fredag den 13. januar 2012

Karsten Krabbes '12 Tips til din jobsøgning'

Tips til din jobsøgning
Af Karsten A. Krabbe


1. Søg kun de jobs, du virkelig er interesseret i. Du spilder din egen og virksomhedens tid, hvis du søger af ren og skær pligtfølelse mere end reel interesse.
 - Det er utroligt, hvor meget man kan læse om en person via hendes eller hans væremåde alene på grundlag af ansøgningen.

2. Brug meget tid på at undersøge alle relevante data om den virksomhed, du søger job i.
Brug f.eks. virksomhedens hjemmeside, brug også Google og f.eks. Jobindex.dk til at skaffe dig flere oplysninger om virksomheden.
3. Skaf dig evt. informationer på anden vis, f.eks. ved at ringe til virksomheden og spørge direkte. Snak f.eks. med en ansat og hør nærmere.
4. Søg gerne job uopfordret, og på tidspunkter, hvor virksomheden har tid til at svare på dine spørgsmål.
5. Søg på den måde, der er den sædvanlige for branchen. I nogle brancher er det f.eks. kutyme at møde op og sige, "Her er jeg. Har I brug for en person som mig.."
6. Når du sender en ansøgning, skal dit CV altid følge med. - Dit CV vil muligvis blive læst, før din ansøgning!
7. Send ansøgninger pr. mail og vedhæft selve ansøgningen og CV'et i pdf-format, evt. i Word-format.
8. Vær så konkret og præcis, som du kan, når du beskriver dig selv.
Selv om det er fristende at bruge fraser, så er det langt bedre at udtrykke dig på en måde, som ikke kan misforstås: "Jeg tager først hjem, når jeg er færdig med opgaven" siger meget mere end "Jeg er fleksibel".
9. Den øverste tredjedel af din ansøgning er typisk det, som bliver læst med størst interesse. Det er derfor også her du skal skrive det mest interessante om dig selv. Skriv så konkret som muligt. Arbejdsgiveren sidder med et billede i hovedet, som den nye medarbejder skal passe bedst muligt til.
10. Din ansøgning bør ikke fylde mere end omkring 1 A4-side.
11. Hvis du har et profilfoto i din ansøgning (eller CV) bør dette afspejle dig som person.
Læs også: 15 Tips og tricks til det 'gode' profilfoto
12. Sørg for at sende din ansøgning nogle få dage efter, du har set jobopslaget. Mange jobs 'forsvinder' igen, fordi der er mange der sender deres ansøgning samtidigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar