mandag den 23. januar 2012

Ekstrabladet - Mytteri i kommunen: Vildt oprør over jobfirma

Mytteri i kommunen: Vildt oprør over jobfirma

Kritik af profithungrende jobfirma straffet med fyring og forflyttelser. Nu siger ansatte fra, skriver Avisen.dk

Den er helt gal på det kommunale jobcenter i Syddjurs. En lægekonsulent er angiveligt blevet fyret efter at have kritiseret kommunens samarbejde med et privat jobfirma.

En teamleder er blevet forflyttet og andre medarbejdere er blevet truet til tavshed.

Arbejdsklimaet på jobcenteret er nu så anstrengt, at kommunen har måttet indkalde til fredsforhandlinger med medarbejderne og deres fagforeninger.

- Der hersker utryghed og frustration blandt de ansatte, fordi tillidsrepræsentanter er blevet kaldt til orden, når de har påpeget problemer, fortæller Hans-Henrik Hansen, der er formand for HK/Kommunal i Østjylland.

Jobfirma stoppede sygedagpenge

Stridens kerne er de private jobfirmaer Institut for Serviceudvikling og Varda Jobservice - tilsammen kaldet ISU/Varda, som har varetaget en del af kommunens forvaltning af sygedagpengesager, og også fysisk har til huse på det kommunale jobcenter.


Avisen.dk kunne i november afsløre, at ISU/Varda i flere tilfælde har truffet afgørelser om lukning af borgeres sygedagpenge. En praksis, som ifølge eksperter i socialret er "klart ulovlig".

Siden er oprøret på jobcenteret brudt ud i lys lue. I en række artikler i Århus Stiftstidende kritiseres samarbejdet med ISU/Varda.
(Artiklen fortsætter på Ekstrabladet.dk)


Læs hele artiklen på Ekstrabladet.dk: Mytteri i kommunen: Vildt oprør over jobfirma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar