tirsdag den 10. januar 2012

Smartphone tastatur til håndværkerfingre

Så er det her endeligt… det første android tastatur lavet til menneskefingre. Henneberg Consult har netop frigivet tastatur app’en MaxiKeys, med et layout så selv de største fingre kan finde rundt.

Der findes allerede en del tastatur apps til Android telefoner. De fleste af dem er varianter af standardtastaturet og adskiller sig kun i design og ordbog. Disse tastatur apps har som standardtastaturet små taster, hvor man er nødt til at skifte mellem tastaturer, for at skrive tal og specialtegn. Nu har det danske firma Henneberg Consult udviklet en tastatur app, der er enkel og let at bruge som et pc-tastatur.

”Især unge mennesker har lært sig at skrive hurtigt på standardtastaturerne, nogle kan sågar glide deres fingre i kurver henover tastaturet, så ord opstår på magisk vis – Dette kaldes at ’slide’.
Men hvad med resten af os der ikke kan ramme de små taster, lige meget om vi trykker eller slider? Os, der bruger en masse tid på at lave rettelser, og hele tiden skal have luppen frem for at finde den rigtige tast,” spørger Hardy Henneberg fra Henneberg Consult, der er udvikleren bag den nye tastatur app.

Hardy Henneberg har i længere tid arbejdet på at løse problemet med de små taster, og er nu klar med en banebrydende app til alle der er trætte af, ikke at kunne finde rundt på deres Smartphone’s tastatur.

Tastatur som på din PC
MaxiKeys har samme layout som et PC-tastatur. For at opnå maksimal størrelse vises hele tastaturet ikke på en gang. Ved at vippe din telefon fra side til side, fremvises den del af tastaturet du skal bruge. Bevægelserne styres at din smartphone’s indbyggede sensorer og fungerer optimalt på nyere android telefoner som Samsung Galaxy 1, 2 og Nexus, Samsung / Google Nexus, HTC Sensation, og HTC Evo 3d.

”Hvis du vil have større taster og et tastatur, hvor man ikke behøver at rotere til landskab for at kunne se hvad der foregår, hvor du ikke behøver at skifte tastaturfor at skrive tal, og hvor tasterne er der, hvor de plejer at være på din PC, så er vores tastatur app MaxiKeys svaret,” forklarer Hardy Henneberg.

Flersprogede tastaturløsninger
MaxiKeys findes p.t. i 3 sprog layouts (internationalt, dansk og tysk). Henneberg Consult forsikrer, at man er i fuld gang med at udvikle tastatur layouts på endnu flere sprog og forventer en snarlig release på MaxiKeys med UK, US, Spansk og Fransk tastatur.

Link til Android Market: dk.hhenne.android.maxikeys

Fakta:
MaxiKeys bruger som andre Android keyboards 'input intentet', således at alle apps, der har et input felt vil starte MaxiKeys, hvis man har valgt MaxiKeys som sit foretrukne keyboard. MaxiKeys er speciel ved, at den bruger mobilens sensorer: accelerometret og gyroskopet (hvis mobilen har et sådant) til, at styre et OpenGL vindue, der viser et udsnit af layout bitmap'en. MaxiKeys har en anden specialitet, idet den også bruger et 'intent' til at forbinde layouts til keyboard app ‘en; det betyder, at enhver kan lave et nyt layout til MaxiKeys. Et sådant layout er en selvstændig app, der kan sælges eller foræres bort via Android Market.

Profil:
Hardy Henneberg er uddannet som elektroingeniør på DTU/DIA. Han startede med at lave assembler programmer til Intel 8080 i mikroprocessorens barndom. Siden er systemerne blevet stadig større og mere komplekse. De sidste 15 år har han arbejdet i sit eget konsulentfirma - fortrinsvis som arkitekt i store projekter. MaxiKeys er hans første app og udsprunget af: dels et behov for et sådant tastatur - dels en trang til igen at lave noget selvstændigt, hvor resultatet er umiddelbart synligt.


QR Code

Ingen kommentarer:

Send en kommentar