fredag den 17. februar 2012

Danske Novenco skal køle Facebook ned

Ventilationsfirmaet Novenco skal levere en ventilationsløsning
til Facebooks kommende serveranlæg i Luleå i Sverige

Danske Novenco skal køle Facebook ned

Ventilationsfirmaet fra Næstved skal levere ventilation i millionklassen til Facebooks nye store serveranlæg i Luleå i Sverige. 

Tv-avisen på DR viser fredag aften et indslag om den nye kontrakt ventilationsfirmaet Novenco har indgået om at levere en ventilationsløsning baseret på ZerAx ventilatoren til Facebooks kommende serveranlæg i Luleå i Sverige. 

Det er Facebooks første byggeri udenfor USA, og valget faldt på Luleå tæt ved polarcirklen netop på grund af mulighederne for at udnytte naturlig køling af det enorme anlæg. 

Nedkølingsopgaven løses med hjælp fra den Næstved-baserede virksomhed Novenco, der er førende på markedet for energivenlige ventilatorer. Novencos administrerende direktør, Steen Rasmussen glæder sig over kontrakten på mange planer: 

’Ikke alene er det godt for vores virksomhed med sådan en ordre, men det er også godt for fastholdelsen af produktionsarbejdspladser i Danmark.’


Facebooks serveranlæg i Luleå ventes at blive 13 fodboldbaner stort med et anslået strømforbrug på 120 GW, hvilket svarer til strømforbruget i ca. 16.000 husholdninger.

Behovet for store serveranlæg bliver kun større i de kommende år, for jo mere vi klikker på nettet, jo mere er der behov for servere til at facilitere den stadigt voksende brug af internettet. Derfor rykker selv de amerikanske virksomheder nu ud af USA og finder egnede placeringer, produkter og arbejdskraft andre steder på kloden: Google åbnede sidste år et stort serveranlæg i Finland og Microsoft har planer om at bygge anlæg i Sibirien. Dertil kommer Facebooks byggeri i Luleå, og dermed er der et potentielt stort forretningsområde for virksomheder som Novenco: 

’Vi ser et stort forretningspotentiale, fordi dét vi nu leverer til Facebook netop er det, der vil være efterspørgsel efter til disse anlæg de kommende år: energibesparende ventilation. Vi har et unikt produkt, og det er også derfor Facebook har valgt os’, siger administrerende direktør Steen Rasmussen.

www.novencogroup.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar