onsdag den 28. marts 2012

Stressklinik - kun for studerende


SPINE
Danmarks første stressklinik kun for studerende

Antallet af studerende som diagnosticeres med stress, depression og angst er nu så stort, at rektorer, studievejledere og undervisere taler om en epidemi af studerende på antidepressiv medicin, betablokkere og angstmedicin. 

Studiemiljøundersøgelsen fra AU, juni 2011, viser at 11 % af de studerende på AU oplever stærke stresssymptomer i dagligdagen (hukommelsestab, koncentrationsbesvær, smerter, hovedpine, søvnløshed og lavt selvværd) (ca. 4000 studerende) og 33 % (ca. 12.000 studerende) har så stærke stresssymptomer under eksamensperioden, at de har svært ved at gennemføre eksamenerne.

Studie- og undervisningsmiljø undersøgelsen fra 2011 fra KU, viser at 33 % af de adspurgte studerende (7500 studerende var med i undersøgelsen), oplever stærke stresssymptomer i hverdagen, og tallet stiger til 75 % i eksamensperioden.

Specielt jurastuderende viser fra en undersøgelse fra DJØF, 2010, at 66 % fravælger venner og familie under studiet pga. særlig elitekultur på studiet. Dette medfører stress, eksamensangst, ensomhed og udskydelser af eksamener.

Disse belastningsreaktioner har så stor betydning for den studerendes trivsel og sundhed, at ikke kun på studiet, men også senere i livet, vil personen blive mere stressbar og præstationsevnen forringes. Dette har betydning for den studerende, fremtidig arbejdsgiver og samfundet som helhed.

Åbningning af Danmarks første stressklinik, kun for studerende med stress, depression og eksamensangst, skyldes at denne specialviden om stress og unge mennesker, skal tages så seriøs, at det kræve en specifik klinik kun med dette indsatsområde.

Stressrådgiver og fysioterapeut Thomas Pape, ejer af stressklinikken SPINE, Aarhus, har i 7 år behandlet, rådgivet og undervist studerende. Han er i dag daglig leder af stressklinikken, som nu kun behandler og rådgiver studerende.

Klinikkens behandlingsresultater er så gode, at mange studerende fastholdes på studiet samt øger deres evne til at gå endnu bedre til eksamen. Dette sker ofte i samarbejde med forældre, studievejleder og den studerende.

Thomas Pape stiller gerne op til interview med analyse på omfanget af studerendes stressniveau, hvilke indsatsområder der har effekt samt hans mange års erfaring med netop denne målgruppe.

Thomas Pape, stressklinikken SPINE


Ingen kommentarer:

Send en kommentar