torsdag den 1. marts 2012

Gode nyheder til dem der søger job

www.jobzonen.dk









Gode nyheder til dem der søger job
Både de danske og de amerikanske jobtal viser positive tendenser for tiden for jobsøgning. De seneste tal fra USA viser at 243.000 amerikanere fik nyt job i januar måned. Arbejdsløsheden i USA er nede på næsten 8,3 %, og det er det laveste niveau i tre år.

Ledigheden er svagt dalende i Danmark
Samtidig har ledigheden været svagt dalende i Danmark i de sidste par måneder. De seneste jobtal fra december viser at ledigheden nu er nede på 6,1 %. I forbindelse med offentliggørelsen af de seneste ledighedstal sagde beskæftigelsesministeren: ”Vi har mistet mange arbejdspladser, og det er fremgang i bl. a. produktionsvirksomhederne, som skal genskabe den høje beskæftigelse fra før den økonomiske krise satte ind.” Hvis vi kan skabe øget vækst i produktionsvirksomhederne undgår vi at nedlægge job, og vi kan samtidig skabe nye job. Kort efter udtalte flere ledende, at tal fra blandt andet Danmarks Statistik viser, at vi sandsynligvis kan undgå recession i denne omgang.

Betyder det, at der er flere ledige job til de jobsøgende?
Når flere kommer i arbejde, og der generelt er bedre udsigter på markederne, skaber det optimisme, og det kan være med til at skabe flere job. Det kan altså være de første spæde tegn på, at vi er på vej ind i en positiv spiral, som vil skabe endnu flere job og sænke arbejdsløsheden – i Danmark og på verdensplan.

Hvordan passer de mange negative historier om massefyringer ind i det billede?
Som Jobzonens direktør Christoffer Feilberg formulerer det: ”Vi vil sikkert stadig se overskrifter, når store virksomheder afskediger medarbejdere, så længe krisen er det store tema, men selv i opgangstider vil der være virksomheder der afskediger medarbejdere af forskellige årsager. Hver måned bliver der slået ca. 15.000 ledige job op, hvor en stor del kommer fra små og mellemstore virksomheder. Hvis disse virksomheder oplever en fremgang, vil det hurtigt forplante sig på arbejdsmarkedet og bidrage til en mere positiv stemning.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar