fredag den 26. oktober 2012

Business Brunch med speeddating og mulighed for 150.000 i tilskud


Køge Erhvervscenter
Pressemeddelelse

Business Brunch med speeddating og mulighed for 150.000 i tilskud
Virksomheder kan få op til 150.000 kroner i tilskud, hvis de ansætter en akademiker efter videnpilotordningen. Og samtidigt viser forskningen, at akademikerne tjener sig selv hjem, og mere til.

Derfor holder Køge Erhvervsservice nu en business brunch om emnet den 9. november, hvor lokale virksomheder også får mulighed for at speeddate med 30 – 40 potentielle nye videnmedarbejdere. 

Her vil Michael Christiansen, projektchef i VidenMetro, fortælle om de forskellige støttemuligheder, der er når man ansætter en akademiker. Mens Ulla Grymer fra DJØF fortæller, hvad det er, som gør akademikerne attraktive rundt om i mindre virksomheder.

- Vi har stort fokus på det her område, fordi højtuddannede også skaber jobs i virksomheden, for andre end akademikere. Og det her er endnu et initiativ, som kan forberede virksomhederne på de mange store projekter og investeringer, som er på vej i Køge, siger erhvervsservicechef i Køge Kommune Rasmus Holst-Sørensen.

Tjener lønnen hjem
Forskningen viser nemlig, at virksomheder der ansætter højtuddannede vækster mere i gennemsnit end deres konkurrenter, fordi højtuddannede er gode til vigtige og ofte svære ting som økonomistyring, optimering af administrationen, certificeringer, markedsføring, mersalg og eksport.

Centre for Economic and Business Research (CEBR) har bl.a. undersøgt 60 danske virksomheder, som ansatte en videnmedarbejder, og en tilsvarende kontrolgruppe af virksomheder uden. I de 60 virksomheder med en videnmedarbejder steg den årlige bruttofortjeneste i gennemsnit med ca. tre mio. kr. I kontrolgruppen uden videnmedarbejdere var bruttofortjenesten kun steget 1,9 mio. kr. om året.

I VidenMetro hjælper en flok erfarne chefkonsulenter små og mellemstore virksomheder med at vækste, ved at de får ansat den rigtige akademiker. Og her oplever de tit at ansættelsen af en videnmedarbejder gør en stor forskel for virksomhederne. 

- I en af virksomhederne er omsætningen steget 35 procent, fordi de ansatte en arkitekt, som har lavet en smart måde at vise virksomhedens produkter i 3D på, så potentielle kunder kan se hvordan det vil se ud hjemme i deres egen stue. Og vi kan hjælpe med alle de forskellige muligheder der er for at få tilskud, når man ansætter en akademiker. Det hele er gratis for virksomhederne, fordi vi er støttet af Vækstforum Sjælland og EU´s Socialfond, forklarer projektchef Michael Christiansen. 

Til business brunchen kommer DJØF med 30 – 40 jobsøgende akademikere, der alle gerne vil ud og arbejde i en mindre virksomhed. Og virksomhederne får mulighed for møde dem under speeddatingen.

Business Brunch med akademikerdating den 9. november kl. 11 til 13, 
Galoche Allé 15 i Køge. 
Galoche Allé 15 på Kraks Kort 
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding senest den 5. november:
Send en e-mail til erhvervsservice@koege.dk eller ring på 22 87 85 66.

En af succeshistorierne fra videnpilotordningen er direktør Peter Rosenkrands og civilingeniør Rikke Molter fra Palle Knudsen Kunststoffabrik i Præstø. Rikke er fabrikkens første akademiker, og det har givet virksomheden med 27 ansatte mulighed for både at være med i et vigtigt eksportprogram og et stort uddannelsesprojekt, og så har det givet direktøren mere tid til salgsarbejdet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar