mandag den 2. april 2012

Hvordan klarer jeg bedst test og testinterview?




Her følger kapitel 4 i jobjagten: "Hvordan klarer jeg bedst test og testinterview". 


How – to ? Test + Testinterview


Nu har du sendt dit CV, er blevet indkaldt til førsteinterview og er blevet sendt videre til præsentation hos virksomheden. Næste step er en test og testinterview hos rekrutteringsvirksomheden (dog nogle gange hos den udbydende virksomhed). Med kapitel 4 ønsker vi at klæde dig på til en god og værdiskabende testproces. God læsning! 

Testen
Inden selve testinterviewet finder sted får du tilsendt en test – PTP, People Test Person (hos os). Denne test skal udfyldes inden interviewet, da den danner grundlag for samtalen mellem dig og recruiter. Når du skal udfylde testen er det vigtigt, at du sætter dig et sted med ro omkring dig, hvor du hverken bliver forstyrret af telefon, mail, familiemedlemmer el.lign., så testen og din besvarelse får al din opmærksomhed. Testen skal have din fulde opmærksomhed, fordi du skal lytte til din umiddelbare indskydelse, så besvarelsen bliver så oprigtig som muligt. Det er vigtigt at påpege, at der ikke er rigtige og forkerte svar. Din umiddelbare indskydelse ER den rigtige og hvis du tænker for længe over den, overvejer hvad du tror vi vil høre, hvad virksomheden vil have eller bliver forstyrret på anden måde undervejs, risikerer din testbesvarelse at afspejle det.
Hvorfor test?
Testen bruges af recruiter til forberedelse af testinterviewet. Din faglighed er på nuværende tidspunkt godkendt. Derfor undersøger vi nu dine personlighedsmæssige kompetencer. Testen hjælper os med at danne et vigtigt fundament, som vi kan bygge videre på til testinterviewet. Her har du selv et ansvar for at give et korrekt billede af dig, når du besvarer spørgsmålene.
En test kan dog aldrig stå alene, hvorfor det er nødvendigt med det efterfølgende testinterview.

Interviewet
Når du møder op til interviewet, har recruiter forberedt sig ved at gennemgå din testbesvarelse. Vedkommende har på den baggrund et billede af dig som person, som nu skal efterprøves.
Hvorfor testinterview?
Vi dybdeinterviewer dig ud fra din testbesvarelse for at finde frem til hvorvidt det billede, som du har tegnet af dig selv gennem testen, også er retvisende. Ved brug af uddybende og opklarende spørgsmål validerer vi testen – vi kigger nærmere på hvordan dine forskellige personlighedstræk passer sammen og undervejs justerer vi dine testscorer for at stille skarpt på din personlighed.
Her er det vigtigt, at du deltager åbent i interviewet, fordi vi som recruitere skal have et så præcist et billede af dig som muligt. At deltage åbent indebærer, at du forsøger så ærligt og utilsløret som muligt at besvare vores spørgsmål. Det handler ikke om ’find 5 fejl’, men om at vi søger et retvisende billede af dig.
Når vi har justeret og valideret testbesvarelsen og fået et billede af din personlighed, vurderer vi hvorvidt der er overensstemmelse mellem dig som person og den pågældende kompetenceprofil. Hvis overensstemmelsen er god inviterer vi dig videre i processen.
---
Del gerne artiklen rundt i dit netværk.
Læs denne artikel på ProActMe: How - To? Test og Testinterview

Ingen kommentarer:

Send en kommentar