tirsdag den 10. april 2012

Hvad kigger rekrutteringskonsulenterne på?


Vivian Giang

Hvad kigger rekrutteringskonsulenterne efter i de 6 sekunder, de bruger på dit CV?
Frit oversat af Karsten A. Krabbe fra 
"What Recruiters Look At During The 6 Seconds They Spend On Your Resume"
Af Vivian Giang, BusinessInsider.com 9. april 2012

Selv om vi muligvis aldrig får at vide, hvorfor det ikke blev os, der blev indkaldt til jobsamtale, så kaster nye studier noget lys over konsulenternes adfærd, når de tager deres beslutninger. I henhold til TheLadders undersøgelser bruger en konsulent i gennemsnit  seks (6) sekunder på at afgøre om en kandidat er "kvalificeret" eller "ikke-kvalificeret".

Studiet benyttede en klassisk teknik, der kaldes "eye tracking" (øjenskanning) på 30 professionelle rekrutteringskonsulenter i en 10-ugers periode, hvor man iagttog deres øjenbevægelser for at "registrere og analysere hvor og hvor længe en konsulent fokuserede, når vedkommende noterede sig en oplysning eller afsluttede en opgave."

I det korte tidsrum de bruger på dit CV, viste studierne, at konsulenterne kigger på dit navn, nuværende titel og virksomhed, ansættelsens start- og dato. Tidligere titel og ansættelse, dennes start- og slutdato samt din uddannelse.

De to CV'er nedenfor inkluderer et "heat map" over konsulentens øjenbevægelser. CV'et til højre blev læst mere grundigt end det til venstre, på grund af dets klare og koncise opbygning.

(TheLadders) Heat Map af 2 CV'er

Med sådan en kritisk tidsbegrænsning bør du gøre det nemt for rekrutteringskonsulenterne at finde relevant information ved at skabe et CV, der er formet som et klart visuelt hierarki. Undlad alle visuelle elementer, som kan distrahere konsulenterne, da "disse visuelle elementer reducerer konsulentens analytiske stillingtagen og forvirrer deres beslutninger". Lad dem i stedet bruge tiden på at "finde de mest relevante informationer såsom kompetencer og erfaring."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar