tirsdag den 10. april 2012

Chefen er ligeglad med din ansøgning

Chefen er ligeglad med din ansøgning


Før dagpengereglerne blev lavet om, kunne kontorchef Søren Brodersen sagtens få flere hundrede ansøgninger, når Danmarks Statistik slog en stilling op.

I dag er han nede på omkring 100 til en enkelt akademiker-stilling. Men selvom bunken er blevet mindre, er det stadigvæk svært at finde ud af, hvordan man sorterer i feltet.

"Efter grovsorteringen er jeg som regel nede på 20-30 stykker, og det er jo også alt for mange at tage til samtale," siger kontorchef, Søren Brodersen.

Han kigger derfor først og fremmest på ansøgernes eksamensbevis. Det kan være et karakterniveau eller den helt rigtige fagkombination, der fanger hans opmærksomhed. Selve ansøgningen bruger han ikke meget tid på.

Flere timer om dagen

Det gør til gengæld jobsøgende Louise Houman. Hun bruger 4-5 timer om dagen på at skrive målrettede, relevante og gennemresearchede ansøgninger, som hun håber vil få hende til at skinne igennem bunken. Hun afleverede sit speciale i februar måned, men begyndte allerede at søge job i november, fordi det træge marked skræmte hende.

Læs hele artiklen på JP.dk: Chefen er ligeglad med din ansøgning


Mød de to personer i videon nedenfor:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar