onsdag den 23. juli 2014

Stor succes med grupperådgivning af ledige i Københavns Kommunes Ungecenter

Jobcenter knækker koden..
Under overskriften Jobcenter knækker koden: Sådan skal ledige i job fortæller Avisen.dk om en ny måde man har brugt med stor succes til at få ledige i arbejde igen.

Københavns Ungecenter i Skelbækgade ved Fisketorvet i København har haft stor succes med at rådgive de ledige under 30 på en ny måde.

Det viser evalueringen, og de gode erfaringer vækker interesse andre steder i landet, bl.a. i Odense og Aalborg.

Er du en jobsøgende pædagog? Så sæt dig her sammen med ni andre pædagoger, og lad os finde arbejde til jer i fællesskab”.

Sådan har Ungecentret rådgivet ledige det seneste år. Og det ser ud til, at man har fundet en effektiv metode til, at få ledige hurtigt i job.

En evaluering af forløbet med grupperådgivning af ledige med samme baggrund, viser i hvert fald rigtig gode resultater, fortæller afdelingschef i Ungecentret Karin Olsen.

Hun kommer med et eksempel:
”Vi havde på et tidspunkt 36 ledige socialrådgivere. Så lavede vi en særlig indsats med dem og rådgav dem i et mindre team. Efter den indsats kom 25 af dem i ordinær beskæftigelse." Succesraten på 70 procent er ifølge evalueringen "meget tilfredsstillende."

Task Force

Ungecentret opretter en såkaldt Task Force, når de kan se, at de har mange ledige fra en bestemt profession.

Task Force-gruppen består af en flok konsulenter, der er langt mere udfarende. De besøger private og offentlige arbejdspladser med de lediges CV for at kunne lave det rette match.

Ungecentret inviterer virksomheder og tidligere ledige ind for at holde oplæg og inspirere de ledige, som efterfølgende selv tager ud på virksomhedsbesøg.

De nye tiltag er blevet godt modtaget af gruppen af ledige

”De er rigtig glade for, at de er sammen med nogle af deres egne, og at de kan sparre med dem,” siger Karin Olsen.
Udover den direkte effekt – at ledige rent faktisk kommer i arbejde – er der endnu et plus ved den nye form for rådgivning. Konsulenterne på Ungecentret bliver i højere grad specialiseret inden for hver branche, fordi de fordyber sig i den.

En Task Force-indsats varer omkring seks uger, og Ungecenteret regner med at køre seks Task Forces mere i resten af 2014.

Læs mere i Avisen.dk:
Jobcenter knækker koden: Sådan skal ledige i job

Ingen kommentarer:

Send en kommentar