søndag den 5. august 2018

Politi - UNDGÅ AT BLIVE SNYDT I JAGTEN PÅ STUDIEBOLIG opslag 2. august 2018



Politi - UNDGÅ AT BLIVE SNYDT I JAGTEN PÅ STUDIEBOLIG

Er du blandt de mange tusinde, som snart begynder på en uddannelse og som er på jagt efter et sted at bo nær studiet. Så skal du være på vagt.

Glæden over optagelsen på uddannelsen kan nemlig hurtigt blive afløst af skuffelse og ærgrelse, når du er blevet snydt af en kriminel, der udnytter din desperate boligsituation og stjæler dine penge.

Vi har samlet en række gode råd til dig, så du kan undgå at havne i sådan en situation.

- Er der stavefejl og dårligt sprog i annoncen eller på hjemmesiden, eller virker materialet på anden måde uprofessionelt? Det kan være et tegn på snyd. Ring evt. til personerne eller firmaet bag hjemmesiden og krydstjek oplysningerne.

- Mød din udlejer ansigt til ansigt. Og overfør aldrig penge, før du har en underskrevet lejekontrakt.

- Taler du med den rigtige udlejer? Tjek hvem der ejer boligen. Det kan du gøre på Erhvervsstyrelsens hjemmeside www.boligejer.dk <http://www.boligejer.dk/>

- Vær også meget på vagt, hvis udlejer beder om at få indbetalt indskud/depositum på en udenlandsk konto eller via en udenlandsk betalingstjeneste. Mange falske udlejere har konti i udlandet, og når først pengene er overført til en udenlandsk konto, er de svære at få tilbage. Du hæfter selv ved overførsler, i modsætning til når du bruger dit Dankort.

- Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven, og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert også.

Er du blevet snydt, så saml alle dokumenter i sagen og anmeld svindlen til politiet. Ring 1-1-4 eller gå ind på en politistation.

// POLITI


Ingen kommentarer:

Send en kommentar