mandag den 2. april 2018

Avisen.dk: Fire ud af ti: Seniorer bliver diskrimineret på min arbejdsplads | Opslag Mandag 2 apr. 2018

Avisen.dk - Fire ud af ti: Seniorer bliver diskrimineret på min arbejdsplads
Opslag Mandag 2 apr. 2018
Pædagoger, socialrådgivere og sygeplejersker oplever, at ældre kolleger bliver fyret først, og at jobansøgere med gråt hår bliver sorteret fra. Offentlige arbejdsgivere smider det grå guld på gaden, vurderer ekspert.

Erfaring, faglige kompetencer og grånende tinder er tilsyneladende en dårlig cocktail, hvis man drømmer om et nyt job.

En ny undersøgelse fra FTF-fagbevægelsen viser, at fire ud af ti pædagoger, sygeplejersker, lærere og andre på over 60 år på offentlige arbejdspladser oplever, at der sker aldersdiskrimination ved nyansættelser og afskedigelser i skoler, børnehaver og på hospitaler.

Undersøgelsen, der er gennemført blandt mere end 3.300 privat og offentligt ansatte FTF-medlemmer i job, får FTF-formand Bente Sorgenfrey op i det røde felt.

- Det er et kæmpe problem for samfundet og arbejdspladserne samt seniorernes lyst og ikke mindst mulighed for at blive flere år på jobbet, at de aldersdiskrimineres ved nyansættelser og fyringer. Det må arbejdsgivernes sætte en stopper for, siger hun.

- Problemet er jo, at man med den ene hånd snakker om det grå guld og med den anden hånd smider det grå guld på gaden. Der er noget dobbeltmoral i det, siger arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet med speciale i tilbagetrækning Per H. Jensen som godt kan genkende resultaterne fra FTF’s undersøgelse..

Læs artiklen her: Fire ud af ti: Seniorer bliver diskrimineret på min arbejdsplads



Ingen kommentarer:

Send en kommentar