søndag den 31. juli 2016

København er støvsuget for billige studielejligheder | TV 2 Lorry 30. juli 2016

TV 2 Lorry - København er støvsuget for billige studielejligheder
Udgivet 30. juli 2016

I dag (30.7.) får tusindvis af unge at vide, at de skal læse i København. Men allerede nu er der rekordlange ventelister på værelser og det er endnu sværere at finde en billig lejlighed.

Stor kamp om studieværelserne
Byggeriet af studieboliger har de seneste år ikke kunnet følge med stigningen af antallet af nye studerende, hvilket lægger stort pres på boligmarkedet i studiebyerne, særligt i Århus og København.

Derfor oplever mange unge, at mulighederne for at få den optimale studiebolig er begrænsede, og kollegieværelset ikke længere er den sikre udvej, som det har været tidligere.

Boligsiden.dk skriver i en pressemeddelelse:

Det kan derfor være en god ide at tænke i andre baner:

- Mange har fra starten afskrevet muligheden om at finde en billig ejerbolig, men da det efterhånden er blevet en så stor udfordring for de unge at få fingrene i de eftertragtede kollegieværelser, er det helt klart indsatsen værd at se nærmere på mulighederne for en ejerlejlighed i din nye bydel, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Sådan er mulighederne for at finde billig ejerbolig i studiebyerne:

København: København er sammen med Århus én af de byer, der oplever det største pres fra de nye studerende. Byen er stort set støvsuget for billige boliger, og de der kommer i udbud bliver typisk solgt hurtigt. Skal du læse på DTU, så er der dog enkelte lejligheder i Søborg og Bagsværd. Derudover er der enkelte lejligheder omkring Taastrup. Ser man på prisudviklingen fra 1. halvår sidste år til 1. halvår i år, byder bydelene Bellahøj (m2-pris på knap 23.000 kr.), Husum (m2-pris på 23.000 kr.) og Vigerslev (m2-pris på knap 24.300 kr.) på de mest studievenlige priser – det er nemlig de eneste bydele med kvadratmeterpriser på under 25.000 kr.

(I artiklen fortælles tillige om mulighederne i Esbjerg, Aalborg, Aarhus og Odense.)

Klik her for at læse hele artiklen på TV 2 Lorry:
København er støvsuget for billige studielejligheder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar