torsdag den 7. juni 2012

Praktikpladser giver vækst







Praktikpladser giver vækst

Internetfirmaet HTML24 i København har gjort det til en integreret del af deres strategi, at tilbyde praktikpladser til de lokale uddannelsesinstitutioner. Bo Møller, Direktør i HTML24, mener praktikordningen er en af grundene til den store succes i iværksættervirksomheden. 

De danske medier buldrer løs om stigende arbejdsløshed og problemer med at finde lærepladser for de mange unge i uddannelse i Danmark. I Københavns IT branche tegner der sig et andet billede. Flere virksomheder ser den kæmpe værdi i praktik- og lærepladser. HTML24 er en af disse virksomheder.

“Over de sidste 2 år er vi vokset fra 1 til 15 mand, og vokser stadig. Inden 2013 forventer vi at være knap 20 mand i firmaet. Overskuddet vokser ligeledes. Jeg tror meget på fortsat samarbejde med bl.a. KEA og de øvrige uddannelsesinstitutioner i København. Vi får adgang til yderst kvalificeret arbejdskraft og mulighed for at træne nye medarbejdere op, før de får vaner fra andre virksomheder. Halvdelen af vores medarbejderstab er startet i praktik” udtaler Bo Møller.

HTML24 har som en af de første virksomheder etableret et samarbejde med Københavns Erhvervsakademi (KEA) for at optimere praktikforløbene for unge datamatiker- og multimediedesigner studerende.

 Man forventer ved HTML24 at have plads til praktikanter igen i efteråret 2012, og har for nyligt etableret en tutor-ordning, som skal være med til at gøre det endnu nemmere for praktikanter at komme ud i erhvervslivet. Bo Møller mener det er vigtigt at give praktikanter reelle opgaver og et fedt arbejdsmiljø. Derudover understreger han, at praktikanterne skal have dygtige kollegaer at sparre med under deres praktikforløb, således at både praktikanter og virksomheden kan få fuldt udbytte af et samarbejde.

Jackie Nagel, tidligere praktikant ved HTML24, nu System Developer med ansvar for Dynamicweb og .NET udvikling i HTML24, ser stor værdi i samarbejdet mellem HTML24 og forskellige uddannelsesinstitutioner. “Mit praktikforløb i HTML24 gjorde, at jeg fik en god overgang til erhvervslivet, med mulighed for at prøve forskellige teknologier og arbejdsformer. Det betød så også, at jeg havde et job der stod og ventede da jeg havde klaret min sidste eksamen.” udtaler Jackie.

Henning Schou, Virksomhedskonsulent ved Københavns Erhvervsakademi supplerer; “HTML24 og andre IT-firmaer i København er med til at give en professionel oplevelse for studerende som ønsker at skabe en karriere i IT-branchen. Praktikken er med til at give de studerende et godt indblik i forventninger og muligheder i en jobsituation og til at udvikle fokus i deres faglige profil.”

Fakta 

HTML24 har i alt haft 13 praktikanter og har bl.a. arbejdet sammen med studerende fra Århus Universitet, RUC, KEA, K-Nord, Erhvervsakademi Sjælland og Århus Tech.
HTML24 har i dag 15 medarbejdere.
HTML24 har lavet overskud siden firmaet startede i 2010 og forventer i 2012 et overskud på mellem 1.5 og 2.5 millioner kr.

Direkte link til HTML24: www.html24.dk
Direkte link til HTML24's praktikinformation: www.html24.dk/praktik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar