torsdag den 5. juli 2012

Unge på jagt efter sommerferiejobs


Pressemeddelelse


www.ungarbejde.dk










95.000 unge jagter sommerferiejob


Selvom de fleste unge plejer at nyde sommerferien med rejser for hårdt tjente lommepenge, så rammer finanskrisen for alvor nu sommerferiejobsne til unge. De unge er desperate for jobs og arbejdsmarkedet for sommerferiejobs er svækket betydeligt.


”Vi har i dag ca. 2.200 jobs online mens vi har over 95.000 aktive jobsøgende unge – det er fuldstændig vanvittigt. Vi vælter mildest talt i unge, og det er synd for de unge, som her i den lange ferie plejer at tjene penge til resten af skoleåret.” Udtaler Andreas Fabricius, fra Ungarbejde.dk


Jobportalen, som kun er fire år gammel, har i dag over 10% af alle unge mellem 13 og 25 år. De unge jagter altså de samme lommepenge der er at tjene i efterdyngerne af finanskrisen. 


Ofte oplever vi, at de unge i dag desværre ikke er velforberedt nok til jobsamtalen, og derfor misser en del jobs.


Gode råd til jobsamtalen:


1. Forbered dig til samtalen
Hvis man som ung jobsøgende bruger bare 5 minutter på at læse hvilken virksomhed man skal til samtale hos, så er man godt i forberedt.
2. Tøjet skal passe ind
Udstråling og valg af tøj er afgørende for mange opfattelse af mange unge, så derfor er det en god ide at lade den meste slidte hættetrøje ligge i skabet.
3. Fremtræden
Giv et ordentligt håndtryk, kig folk i øjnene og smil. Det er alfa omega at give et godt førstehåndsindtryk.
4. Kom til tiden
Kom gerne 5 minutter før tid – tjek gerne transportmulighederne grundigt på forhånd. Kommer man for sent, så vælger arbejdsgiveren bare den næste i den lange kø af jobsøgende.



5. Prøv at slappe af
Træk vejret, drop nervøsiteten, tænk på noget behageligt inden samtalen starter. Det er ok at være nervøs, det er alle, men hvis du tager det stille og roligt går det hele. Ikke noget at være nervøs for en jobsamtale som ungarbejder, ingen arbejdsgiver vælger de mest nervøse unge.
6. Sluk mobilen 
Sluk mobilen – ikke bare på lydløs. Ingen arbejdsgivere giver hører på en vibrerende mobil til en jobsamtale. Så kan man nok heller ikke finde ud af at slukke mobilen på arbejde. 


Arbejdsgiverne oplever ofte problemer som de 3 nedenstående eksempler fra unge til en jobsamtale: 


1. Lugter af røg ved en jobsamtale. Så vil man nok også spørge til rygepauser på arbejdet, og det ønsker de færreste arbejdsgivere at prioritere.
2. Fortæller at man søger jobbet pga. pengemangel. Det er ganske enkelt noget af det dummeste man kan sige til en jobsamtale.
3. Taler dårligt om tidligere arbejdsgivere. Mange virksomheder ansætter og fyrer mange unge, og loyalitet er ofte af værdi for arbejdsgiveren. At sidde til en samtale og svine en tidligere arbejdsgiver til ødelægger ansættelsesmulighederne. 


Læs mere på Ungarbejde.dk
www.ungarbejde.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar