onsdag den 30. juli 2014

Hvor skal vi bo, mens vi studerer?

Ældreboliger til studerende i København

Københavns Kommune og de almene boligorganisationer KAB, 3B, Lejerbo, AAB og VIBO er gået sammen om at leje en række ældreboliger ud til studerende. Boligerne har gode faciliteter og ligger på Nørrebro, på Bispebjerg, København K og i Sydhavnen.

Kort om boligerne

Boligerne ligger i grønne omgivelser og
  • indeholder et eller to værelser
  • koster fra 5.000 kr. om måneden med vand og varme - se priser og størrelser her.
  • giver mulighed for at søge boligstøtte
  • har gode køkken- og badefaciliteter
  • nogle af dem kan bebos af mere end en, fx par eller vennepar

Pas på udenlandske kriminelle, der fupper boligsøgende

Bliv ikke narret af falske boligannoncer

Når mange tusinde danske unge får besked om, hvilken uddannelse de er optaget på, lyder startskuddet til årets største jagt på lejeboliger.

Dermed risikerer tusinder unge og deres forældre at blive udsat for de udenlandske IT-kriminelle, der forsøger at fuppe depositummet ud af danske boligsøgende.

Boligdeal.dk, som er en af Danmarks største portaler for lejeboliger, lancerer nu hjemmesiden Snydboligsnyderne.dk som fortæller detaljeret om, hvordan man undgår at blive fuppet.

Læs mere på bloggen Bevar Ringparken.
Pas på falske boligannoncer

Ret til dagpenge, men tvinges på folkepension

Ret til 2 år på dagpenge, men tvinges til at gå på folkepension

Af Karsten A. Krabbe

Jeg var så heldig at komme i akutjob, først i 6 måneder, derefter forlænget med 12 måneder.

 - Desværre blev jobbet ikke forlænget. Så nu er jeg i den situation, at jeg "har ret til 2 år på dagpenge" (i teorien i alt fald). Men om 8 måneder fylder jeg 65 år og bliver derfor tvunget på folkepension!

Jeg føler mig slet ikke parat til at gå på folkepension. Hvis miraklet skulle ske, ville jeg jo helst arbejde så længe jeg kan.

Jeg skal ikke pibe. Jeg har som sagt haft et rigtig godt vikariat i 18 måneder. Mange andre er i samme situation som mig.

Men hvem har i grunden glæde af, at jeg holder op med at arbejde og kommer på folkepension?

Der er så mange mennesker, som drømmer om at kunne fx hellige sig deres fritidsinteresser, så hvorfor ikke give dem mulighed for dette?

Der er noget som slet ikke hænger sammen her: Der er ret mange, som reelt ikke gider arbejde, som man prøver med forskellige metoder at tvinge i job, mens de har lyst og evner til at arbejde bliver holdt ude.

Og så kommer vi til det helt groteske: Som pensionist kunne jeg så arbejde gratis i lektiecafeer osv og arbejde med de ting, som jeg ikke kan få som lønnet arbejde!

Læs denne artikel fra Jobindex:

78-årig bogholder kunne ikke drømme om at gå på pension | Jobindex

onsdag den 23. juli 2014

Stor succes med grupperådgivning af ledige i Københavns Kommunes Ungecenter

Jobcenter knækker koden..
Under overskriften Jobcenter knækker koden: Sådan skal ledige i job fortæller Avisen.dk om en ny måde man har brugt med stor succes til at få ledige i arbejde igen.

Københavns Ungecenter i Skelbækgade ved Fisketorvet i København har haft stor succes med at rådgive de ledige under 30 på en ny måde.

Det viser evalueringen, og de gode erfaringer vækker interesse andre steder i landet, bl.a. i Odense og Aalborg.

Er du en jobsøgende pædagog? Så sæt dig her sammen med ni andre pædagoger, og lad os finde arbejde til jer i fællesskab”.

Sådan har Ungecentret rådgivet ledige det seneste år. Og det ser ud til, at man har fundet en effektiv metode til, at få ledige hurtigt i job.

En evaluering af forløbet med grupperådgivning af ledige med samme baggrund, viser i hvert fald rigtig gode resultater, fortæller afdelingschef i Ungecentret Karin Olsen.

Hun kommer med et eksempel:
”Vi havde på et tidspunkt 36 ledige socialrådgivere. Så lavede vi en særlig indsats med dem og rådgav dem i et mindre team. Efter den indsats kom 25 af dem i ordinær beskæftigelse." Succesraten på 70 procent er ifølge evalueringen "meget tilfredsstillende."

Task Force

Ungecentret opretter en såkaldt Task Force, når de kan se, at de har mange ledige fra en bestemt profession.

Task Force-gruppen består af en flok konsulenter, der er langt mere udfarende. De besøger private og offentlige arbejdspladser med de lediges CV for at kunne lave det rette match.

Ungecentret inviterer virksomheder og tidligere ledige ind for at holde oplæg og inspirere de ledige, som efterfølgende selv tager ud på virksomhedsbesøg.

De nye tiltag er blevet godt modtaget af gruppen af ledige

”De er rigtig glade for, at de er sammen med nogle af deres egne, og at de kan sparre med dem,” siger Karin Olsen.
Udover den direkte effekt – at ledige rent faktisk kommer i arbejde – er der endnu et plus ved den nye form for rådgivning. Konsulenterne på Ungecentret bliver i højere grad specialiseret inden for hver branche, fordi de fordyber sig i den.

En Task Force-indsats varer omkring seks uger, og Ungecenteret regner med at køre seks Task Forces mere i resten af 2014.

Læs mere i Avisen.dk:
Jobcenter knækker koden: Sådan skal ledige i job

mandag den 7. juli 2014

Studentermedhjælpere uden overenskomst - DR

DR Nyheder: Kommuners studentermedhjælpere arbejder uden overenskomst

Ekspert kalder det usædvanligt, at studentermedhjælperne i kommuner ikke er dækket af en overenskomst.
Kommunernes Landsforening (KL)  erkender, at de studentermedhjælpere, der arbejder i de danske kommuner, mens de studerer, ikke er dækket af en overenskomst. 
Regeringens produktivitetskommission beskriver ellers det offentlige arbejdsmarked som et sted, hvor næsten 100 % af de ansatte er dækket af en overenskomst. Dette gælder desværre ikke studentermedhjælpere.
I marts 2014 var der i Københavns Kommune 312 studentermedhjælpere ansat uden overenskomst.
Adjunkt Nana Wesley Hansen ved Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og organisationsstudier på Københavns Universitet undrer sig over den manglende overenskomst.
Nogle kommuner har i stedet valgt delvist at følge en anden overenskomst til studentermedhjælperne. Men det giver det ulemper for de studerende, mener Nana Wesley Hansen.
KL ser det Ikke som et problem. Men de vil nu overveje, om emnet skal indgå som et tema til næste overenskomstforhandling.
Læs artiklen på DR Nyheder: